maanantai 3. helmikuuta 2014

Mennään bussilla!

Ensiksi kuitenkin tärkeä päivitys koskien trollibussin (johdinauto tms.) lipun hintaa, on nimittäin korotettu 100T. Ihan kivasti asia oli ilmaistu bussin tuulilasiin laitetulla paperinpalasella. Taisin tuoda mukanani oman kotoisen verojen korotuksilla rahastamisen.. Olen kulkenut nämä alkuajan pakkaspäivien satunnaiset vierailut toimistolle bussilla. Yleensä tai lähestulkoon aina bussit ovat täynnä eli seisomapaikka on taattu. Joskus harvoin keskellä päivää tai myöhään illalla voi jopa saada istumapaikan. Istumapaikat ovat kysyttyjä, sillä kuten aikaisemmin jo mainitsin niin liikenne on melko kaoottista ja se tietää äkkinäisiä pysähdyksiä ja ihmeellisiä ohituksia. Lisäksi matkaan saa varata aikaa runsaasti, koska matkanteko kestää. Tosin tässä voi huojentaa itseään sillä, että kun paikalliset sanovat jonkin kellonajan esimerkiksi tapaamiselle niin siihen voi huoletta lisätä vähän ekstraa, koska myöhästymisen syynä on tietysti liikenne. Tämä on siis täysin hyväksytty syy, no problem. Ja tietenkin, missä ruuhka niin siellä taskuvarkaat. Kop kop.

Bussilippu maksetaan käteisellä ja tätä varten tarvitaan tietysti rahastaja, koska lippua ei osteta kuljettajalta. Rahastajia on sitten niin moneen lähtöön kuin voi vain kuvitella. On nuorta ja vanhaa, naista ja miestä eli yhtä tiettyä muottia ei todellakaan ole. Työasukin on se, mitä päällä sattuu olemaan. Pysäkiltä lähdettäessä rahastaja kiertää bussissa yleensä paksu tugruk-setelinippu kädessään. Luppoajan he käyttävät rahojen lajittelemiseen sopiviin nippuihin tai sitten kuskin kanssa jutusteluun.

Olen useammankin kerran jo itsekseni myhäillyt tätä kaikkea menoa mikä liittyy bussilla matkustamiseen tai liikenteeseen yleensä. Paikallisten mukaan, ja itsekin olen sen huomannut, kuskit ovat agressiivisia ja välittävät vain omasta tekemisestään. Tämä ei kuitenkaan noin yleisesti ottaen päde ihmisiin. Itse olen tutustunut vieraanvaraisiin ja avuliaisiin henkilöihin.

Tähän mennessä olen täällä juonut teetä yhtä paljon tai jopa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Varsinkin talvikuukausina juodaan paljon, siis tosi paljon, kuumaa vettä ja tästä minua muistutetaan yhä uudestaan ja uudestaan. Eräs Suomessa käynyt paikallinen ihmetteli minulle, että hänen huomionsa mukaan suomalaiset eivät olleet syöneet kuumia keittoja tai juoneet kuumia juomia. Muutenkaan kuuman ruoan sekä kylmän juoman yhdistelmä ei ole hyväksi keholle. Ehkä kuitenkin on parempi etten tämän enempää ravintovinkkejä jaa, kun en mikään asiantuntija näiden suhteen ole todellakaan. Paikallisesta ruokakulttuurista lisää myöhemmin.      

 

4 kommenttia:

  1. Moikka Jarkko!
    Hurraa blogille, se on nyt mun kirjanmerkeissä! Kenkkulaisilta terveisiä! seurataan mielenkiinnolla sun fiiliksiä sieltä. Tsemppiä!!

    VastaaPoista
  2. Siellähän tuntuu melekonen liikennekulttuuri olla,heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikenne on tosiaan aikamoinen! Autoja tuntuu olevan enemmän kuin laki sallii ja siitähän seuraa kaikenlaista..

      Poista