tiistai 28. lokakuuta 2014

Vielä viimeiset kiusaukset

Alkuperäisen suunnitelman mukaan mun pitäisi nyt olla kotona Suomessa vetämässä suklaata ja salmiakkia. Sunnuntaina käytiin jo lentokentällä asti ja edettiin aina passin-/viisumintarkastukseen, mutta sinnepä se matka sitten tyssähti. Tuli jonkinmoista erimielisyyttä maahanmuuttoviraston työntekijöiden kanssa parista eri asiasta, eikä siten päästäneet koneeseen, kun kaikki paperiasiat eivät olleet kunnossa. Puhelin kävi kuumana sinne sun tänne, mutta ei auttanut ei. Elikäs tosiaan, tuli pari ylimääräistä päivää lisää täällä UB:ssa.

Kun saavuin tänne alkuvuodesta, niin silloin tehtiin monta reissua paikalliseen "työvoimatoimistoon" sekä etenkin maahanmuuttovirastoon. No, nyt kun olen lopettanut työt ja lähdössä pois, niin täytyykin käydä samat virastot uudelleen läpi ja toimittaa lisää erinäisiä papereita. Jos tämä kaikki on minulle uutta ja outoa, niin samaa voi sanoa järjestön väestä. Eipä hekään tienneet näistä asioista. Ekan Mongolia-etvon kohtalo:) 

Eilen ja tänään on sitten käyty noita em. virastoja läpi. Kaksi päivää tuli kyllä tosiaankin tarpeeseen hoitaa asiat kuntoon. Tänään heti aamusta suuntasimme ensin työkkäriin hakemaan pientä paperilappusta leimoineen (jonka jätimme sisään eilen) ja sen kanssa sitten immigrationiin. Sinne jätimme loput paperit ja sain siellä passiin merkinnän, että tää kyseinen tyyppi on tosiaan lähdössä pois maasta. Samalla lopettivat heidän järjestelmistään mun "kansion" ja ottivat pois alkuvuodesta saamani, ulkomaalaisille annettavan, rekisteröintikortin. Mitään uutta viisumia en siis ole saanut ja täytyykin luottaa ko. viraston työntekijän sanaan, että sellaista en edes tarvitse. 

Uusi kotiinlähtöyritys on edessä aamulla. Nähtäväksi jää, mistä seuraava postaus tulee...       

1 kommentti:

  1. Hei Jarkko! En tiedä luetko vielä kommentteja, mutta koitan onneani. Olen opparia vailla valmis matkailun opiskelija ja teen opparia vapaaehtoismatkailusta. Toimeksiantajani on Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry, joka on tehnyt yhteistyötä ETVO:n kanssa. Etsinkin nyt halukkaita osallistumaan tutkimukseeni eli jakamaan tarinoita omalta matkaltaan. Mitään nimiä ei tulla opparissa jakamaan. Jos yhtään kiinnostuit jakamaan omaa tarinaasi, ota yhteyttä h4560@student.jamk.fi ja kysy lisää! Pääsiäisterkuin, Maija.

    VastaaPoista