maanantai 6. lokakuuta 2014

Retki Arkhangaihin #2

Reilu viikko sitten palasimme vajaan viikon reissulta Arkhangaista, järjestön toiselta hankealueelta. Matka oli hyvin antoisa, sillä tapasimme useita yhteisöryhmiä sekä pääsimme keskustelemaan ja viettämään aikaa alueen kuvernöörin kanssa, joka on entinen hankkeen pitkäaikainen työntekijä.

Ruskaa Arkhangaissa.

Heinäkuormaa aroilla.

Pääsimme seuraamaan myös yhtä järjestön työntekijän kaupunkialueella pitämää liiketoiminta -koulutusta. Tämän kyseisen aiheen allehan mahtuu jos sitten vaikka mitä, mutta joka tapauksessa, kaikki yhtä tarpeellista. Todistimme esimerkiksi tilannetta, jossa ryhmät valmistivat jonkin yksinkertaisen tuotteen markkinoille ja veivät sen sitten "kriittisen ostajan", tässä tapauksessa kouluttajan, arvioitavaksi. Yksi hienoimmista asioista oli se, että koulutukseen osallistujat pääsivät keskustelemaan suoraan myös kuvernöörin kanssa ja näin kertomaan omista kokemuksistaan sekä antamaan palautetta.

Koulutustilaisuus. Edessä seisomassa punaisessa takissa järjestön työntekijä, joka toimi kouluttajana, sinisessä takissa kuvernööri sekä kameran kanssa suomalainen toimittaja Petri.

Yhteisöryhmäläisiä kannustetaankin yhä enenevissä määrin ottamaan kantaa koko kaupungin yhteisiin asioihin, tuomaan omia näkemyksiä ja mielipiteitä julki sekä mahdollisuuksien mukaan myös osallistumaan erilaisiin toimintoihin. Usein tämä valitettavasti jää toteutumatta, koska naisten (kyllä, suurin osa ryhmäläisistä on naisia) kontolle kuuluu kodista huolehtiminen. Samaan aikaan myös järjestön toinen työntekijä oli pitämässä koulutuksia kaupungin ulkopuolella liittyen villan käsittelyyn sekä huovutukseen.

Aikaisemmin jo mainittujen yhteisöryhmien toimintojen joukkoon voidaan lisätä reissun saldona ainakin autokorjaamo, pari ruokapaikkaa, pari parturi-kampaamoa sekä päiväkoti.

Autokorjaamo ja -pesula.

Erään ryhmän ravintola, joka on ollut toiminnassa vasta vähän aikaa.

Eka- ja tokaluokkalaiset (isojen ryhmä) tekemässä läksyjä päiväkodissa työntekijöiden valvovan silmän alla. Vierailumme aiheutti pienten ryhmässä itkukohtauksen lähestulkoon jokaiselle. Voi toisia...

Parturi-kampaamo. Viereisessä tilassa toimii saman ryhmän ylläpitämä ruokapaikka. Penkillä istumassa pomoni Odno punaisessa lippiksessään sekä suomalainen toimittaja Susanna.

  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti