keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ajankohtaista

Eletään mielenkiintoisia aikoja. Mongolian enemmän tai vähemmän rakkaiden naapurimaiden johtajat ilahduttavat läsnäoloillaan lähiaikoina. Kiinan pressa kyllä itseasiassa tekikin tänne viime viikolla jo visiitin ja uutisten perusteella erinäisiä sopimuksia allekirjoitettiin ja rahastakin puhuttiin. Lisäksi UB:n ja Pekingin välille kehiteltiin yhteistyötä ystävyyskaupunki tyyliin. Jos nyt kuitenkin hieman kärjistän, perustuen paikallisten kanssa käytyihin keskusteluihin, niin voinen todeta, että Kiinasta.... no, ei tykätä. Näin jokseenkin sivistyneesti ilmaistuna. Vaikka se onkin valtavan tärkeä kauppakumppani jne jne jne. Ja ne laittomat kiinalaiset työntekijät tuskin parantavat tätä mielikuvaa.

Myös toisesta ilmansuunnasta on tulossa kyläilijöitä, elikäs veli Venäjän pressaa odotetaan vierailulle syyskuussa. Jäänee nähtäväksi minkälaisia soppareita ja muita aloitteita silloin tehdään. Yhteisiä sotilasharjoituksia on ainakin tänä kesänä jo pidetty, jos nyt oikein olen asioita tulkinnut. Mitähän nämä naapurimaiden näin läheiset vierailut oikeastaan tarkoittavat? Ovatko katsastamassa maita ja mantuja...? Venäläisistä sentään tykätään, ainakin jossain määrin.

Niin ja vielä, huhujen mukaan Dalai Lamankin oli tarkoitus piipahtaa täällä, mutta se visiitti on ilmeisesti peruuntunut. Kyllä nyt pieni maa ja sen maailman kylmin pääkaupunki on valtavan kiinnostuksen kohteena :) Jos kaiken tämän takana on kuitenkin aito kiinnostus edistää maan kehittymistä niin antaa tulla vaan!

Lopuksi vielä ilouutinen kaikille Mongolian matkaa suunnitteleville. Nimittäin vuoden 2015 loppuun saakka on Suomen ja monen muun maan kansalaisille myönnetty viisumivapaus eli yksi este vähemmän tulla katsastamaan miltä ne elukat täällä päin näyttää, mitä jurtta kätkee sisälleen, miltä suolainen maitotee tai käynyt tammanmaito tahi paikallinen vodka maistuu sekä tietysti ihailemaan varsinkin maaseudun maisemia. Suosittelen. Joo joo. Oikeasti!

Näkymä Terelj -kansallispuistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti