torstai 31. heinäkuuta 2014

Retki Arkhangaihin

Arkhangain provinssi sijaitsee Mongolian keskiosassa. UB:sta ajomatkaa provinssin suurimpaan kaupunkiin, Tsetserlegiin, kertyy suurinpiirtein 500 km ja tunneissa se tarkoittaa noin yhdeksää. Aika on kuitenkin suhteellinen käsite, paljon riippuu pysähtymisten määrästä (onko 15 pysähdystä tarpeeksi?) sekä teiden (lue: myös arojen) kunnosta.

Kyseinen provinssi on toinen järjestön tämänhetkisistä hankealueista. Vierailimme siellä sekalaisen seurakunnan kanssa muutaman päivän ajan yhteisöryhmiä sekä paikallisen toimiston työntekijöitä tapaamassa. Työkenttä vaikutti aikamoisen laajalta, kun ryhmiä käydään tapaamassa pitkienkin ja osin myös hankalien matkojen päässä. Tässäpä seuraavaksi pieni maistiainen kuvien kera:

Menomatkan turistihetki.



Tällä ryhmällä oli jurtta-myymälä majapaikkamme pihalla. Kuvassa siis yksi ryhmän jäsenistä. Voipi olla muuten mahdollista, että ilmestyn ens vuonna töihin takana näkyvien kaltaisissa vaatteissa:) 

Ryhmän tekemiä käsitöitä.

Kaupunkimaisema.


Tällaisia pieniä puroja yliteltiin matkalla yhden ryhmän luokse.

Punapuseroinen rouva on tämän ryhmän johtaja. Tässä ahkeroidaan korujen teon parissa.

Näitä vaatteita käytetään erilaisissa tilaisuuksissa sekä tietysti myös juhlapyhinä. Kuuleman mukaan ryhmä oli juuri saanut isohkon tilauksen paikalliselta päiväkodilta.

Hmm...tutkimattomat tietkö ne tässä...? No, ainakin näitä pitkin huristeltiin aroilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti